Antiquarisch: Luyken, Jan en Caspar. Spiegel van 't menschelyk bedryf, 1694
Kavel 24

Terug naar veiling

Omschrijving

[Amsterdam: Nicolaas Visscher, 1694]
De complete beroemde reeks beroepenprenten van Jan en Caspar Luyken, per twee op opzetvellen gezet. Het titelblad is alleen op een opzetvel gelijmd. Deze reeks prenten verscheen origineel in 1694 in een uitgave vanJan en Caspar Luyken zelf. Hoewel van deze prenten door de jaren heen heel wat heruitgaves verschenen zijn, is geen daarvan zo aantrekkelijk als deze vroege (tweede) editie door Visscher, met de gegraveerde opschriften in een cursiefletter.

De opzetvellen zijn in een volperkament omslag bewaard waarvan de platten met marmerpapier bekleed zijn. Op de binnenzijde van het omslag de beschrijving hiervan uit een oude veilingcatalogus (Hotel Druout, 1864), evenals twee ex-libri: dat van S.A.S. Madame la Duchesse de Courlande, en dat van de 'von Tümpling'sche fideicommiss-Bibliothek auf dem Thalstein bei Jena'.

Prenten in zeer goede staat, opzetvellen wat verkleurd aan de randen. Marmerpapier op het omslag (vooral) aan de voorzijde beschadigd.

Helaas, deze veiling is afgelopen

Algemene informatie
Veilinghuis Vink Leuk
Coehoornsingel 49 9711 BN
Groningen

Komt u ook eens kijken in onze nieuwe winkel waar we kunst, antiek, vintage meubels, boeken enz verkopen.

Een afspraak kunt u maken op
 06-57724847  of info@veilingvinkleuk.nl


Grote kavels kunnen in overleg bezorgd worden.
Veilinginformatie
www.veilingvinkleuk.nl 

De Noesten 56 
9431 TC Westerbork 
06-18776661
info@veilingvinkleuk.nl
Verzendinformatie
Afhalen

Na de veiling dag kunt u op afspraak uw aankopen afhalen. U kunt contact met ons opnemen via telefoonnummer 06-18776661.

Verzenden

Wilt u dat wij uw aankoop opsturen? Dat kan, aankopen worden zorgvuldig en veilig verpakt. 

Voor een reguliere zending binnen Nederland en Europa rekenen wij de tarieven die postnl hanteert , vaak passen meerdere items in 1 zending (doos).  De verzendkosten worden u na de veiling per mail doorgegeven.  Bij bijzonderheden nemen we altijd contact met u op.

Betaalinformatie

Op dit moment kan er niet online betaald worden. We sturen u na de veiling altijd een mail met de nota en eventueel extra verzendkosten.

Betaling kan online via iDEAL via de vertrouwde omgeving van uw bank.

Veiling online betalen