Antiquarisch: Ecclesiasticae historiae autores, 1549.
Kavel 25

Terug naar veiling

Omschrijving

Bazel: Hieronymus Froben & Nicolaus Episcopius, 1549.
Folio, [xii], 806, [lxviii] pp. 

Prachtige typografie met talloze 4- en 5-regelige initialen, en aan het begin van elk hoofdstuk een 8- of 10-regelig gedecoreerd initiaal (veelal met historische figuren, voorzien van namen).  Nooit herbonden exemplaar met zeer ruime marges, in een eigentijdse band van blindgestempeld leer over dikke houten platkernen. Voor- en achterzijde van de platten gedecoreerd met kleine portretten van allegorische, Bijbelse en historische figuren (Cleopatra, Prudentia en Judith, oa.). Rug van varkensleer. Metalen hoekverstevigingen en sluitwerk. Met het drukkersmerk van Froben op de titelpagina.

Collectie van vertalingen in het Latijs van Griekse kerkhistorici (Eusebius Caesariensis, Ruffinus Aquileiensis, Evagrius Scholasticus, Socrates Scholasticus, Salaminus Hermias Sozomenus, Theodoretus Cyrrhensis and Theodorus Anagnosta). De vertalingen door Wolfgang Musculus en Joachim Camerarius. 

De kern van het voorplat is gespleten, het leer daarover echter nog intact. Sluitingen ontbreken. Bepaalde delen van het boek met onderstrepingen en marginalia in handschrift (mogelijk van de eigenaar die in 1568 zijn gegevens op het schutblad schreef). Leer op de rug beschdigd, waardoor delen van het dubbele koord zichtbaar werden waarop de katernen gebonden zijn.

Helaas, deze veiling is afgelopen

Algemene informatie
Onze 16e online veiling gaat van start op zaterdag 4 maart 19.00 en loopt af op woensdag 8 maart vanaf 19.00

Deze veiling bestaat uit Boeken en Prenten.

Bezichtigen op afspraak.

Veilinghuis Vink Leuk De Noesten 56 9431 TC Westerbork.

Een afspraak kunt u maken op 06-18776661 of
info@veilingvinkleuk.nl


Grote kavels kunnen in overleg bezorgd worden.
Veilinginformatie
www.veilingvinkleuk.nl 

De Noesten 56 
9431 TC Westerbork 
06-18776661
info@veilingvinkleuk.nl
Verzendinformatie
Afhalen

Na de veiling dag kunt u op afspraak uw aankopen afhalen. U kunt contact met ons opnemen via telefoonnummer 06-18776661.

Verzenden

Wilt u dat wij uw aankoop opsturen? Dat kan, aankopen worden zorgvuldig en veilig verpakt. 

Voor een reguliere zending binnen Nederland en Europa rekenen wij de tarieven die postnl hanteert , vaak passen meerdere items in 1 zending (doos).  De verzendkosten worden u na de veiling per mail doorgegeven.  Bij bijzonderheden nemen we altijd contact met u op.

Betaalinformatie

Op dit moment kan er niet online betaald worden. We sturen u na de veiling altijd een mail met de nota en eventueel extra verzendkosten.

Betaling kan online via iDEAL via de vertrouwde omgeving van uw bank.

Veiling online betalen