Gijsbertus Martinus Wilhelmus Franciscus (Martin) van Waning - Milan, 1926?
Kavel 3

Terug naar veiling

Omschrijving

Gijsbertus Martinus Wilhelmus Franciscus (Martin) van Waning - Milan, 1926?

Ets, linksonder gesigneerd op de plaat en rechtsonder voluit gesigneerd.

42,5 x 33,5 cm.

Gijsbertus Martinus Wilhelmus Franciscus (Martin) van Waning (Den Haag, 4 september 1889 – Dokkum, 7 juli 1972) was een Nederlandse beeldhouwer en schilder.

Van Waning was een zoon van Gijsbertus Martin van Waning en Maria Cornelia Johanna Trijssenaar. Zijn vader was referendaris bij de Raad van State en was amateur-aquarelschilder, ook zijn oom Kees van Waning schilderde. Van Waning studeerde werktuigkunde in Delft, maar wijdde zich na afronding van zijn studie volledig aan het schilderen. Hij volgde lessen bij kunstenaars als Charles Dankmeijer, Jan van Rhijnnen en Willem de Zwart en trok later naar het kunstcentrum in Wiesbaden. In Duitsland ontmoette hij de Russische grootvorst Orlov en werd diens particuliere secretaris. Samen met Orlov reisde hij onder andere door Frankrijk, Italië, Spanje en Noord-Afrika. In 1917 vestigde Van Waning zich weer in Nederland en woonde eerst in Den Haag en vanaf 1925 op de Veluwe.

In 1937 verhuisde hij naar het waddeneiland Schiermonnikoog, waar hij zijn atelier vestigde in de voormalige zeevaartschool. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het atelier gebombardeerd en een groot deel van zijn werk vernietigd.

In het schilderwerk van Van Waning is de invloed van de Haagse School merkbaar. Hij schilderde onder meer watergezichten en landschappen. Naast schilderen was Van Waning actief als beeldhouwer, graficus en medailleur. Van Waning is driemaal getrouwd (en gescheiden) geweest. Hij liet drie zoons en een dochter na.

Helaas, deze veiling is afgelopen

Algemene informatie
Onze 17e online veiling gaat van start op vrijdag 24 maart 19.00 en loopt af op woensdag 29 maart vanaf 19.00

Deze veiling bestaat uit Boeken.

Bezichtigen op afspraak.

Veilinghuis Vink Leuk De Noesten 56 9431 TC Westerbork.

Een afspraak kunt u maken op 06-18776661 of
info@veilingvinkleuk.nl


Grote kavels kunnen in overleg bezorgd worden.
Veilinginformatie
www.veilingvinkleuk.nl 

De Noesten 56 
9431 TC Westerbork 
06-18776661
info@veilingvinkleuk.nl
Verzendinformatie
Afhalen

Na de veiling dag kunt u op afspraak uw aankopen afhalen. U kunt contact met ons opnemen via telefoonnummer 06-18776661.

Verzenden

Wilt u dat wij uw aankoop opsturen? Dat kan, aankopen worden zorgvuldig en veilig verpakt. 

Voor een reguliere zending binnen Nederland en Europa rekenen wij de tarieven die postnl hanteert , vaak passen meerdere items in 1 zending (doos).  De verzendkosten worden u na de veiling per mail doorgegeven.  Bij bijzonderheden nemen we altijd contact met u op.

Betaalinformatie

Op dit moment kan er niet online betaald worden. We sturen u na de veiling altijd een mail met de nota en eventueel extra verzendkosten.

Betaling kan online via iDEAL via de vertrouwde omgeving van uw bank.

Veiling online betalen