Emblemata - Beroepenboek J en C Luyken -Spiegel van het menselyk bedryf
Kavel 60

Terug naar veiling

Omschrijving

Spiegel van het Menselyk Bedryf (1694). Afbeeldingen der Menselyke bezigheden, bestaande in 100 printverbeeldingen, vertonende allerhande stantspersonen. 

Amsterdam (ongedateerd).

Titelpagina en 100 beroepen in kopergravure, titelgravure 16 x 10,5 cm. Beroepen gravures 15 x 9,5 cm. (zeer fraaie afdrukken)

Een pracht exemplaar van dit zeldzame Emblemata boek.

Het boek "Het Menselyk Bedryf" werd in 1694 gepubliceerd. Het bevat een verzameling gravures van de Nederlandse kunstenaar Jan Luyken, met afbeeldingen van ambachten uit de late 17e eeuw. Bij iedere prent is een moralistisch gedicht toegevoegd. De gravures waarvan enkele zoals de plaatdrukker, de bakker en de apotheker wereldfaam genieten, zijn van unieke kwaliteit.

Afkomstig uit de bibliotheek van Madame de La Duchesse. 

Louise Françoise van Bourbon, prinses van Condé (Doornik, 1 juni 1673 — Parijs, 16 juni 1743), was de oudste dochter van koning Lodewijk XIV van Frankrijk en Madame de Montespan. Aan het hof stond de man van Louise Françoise bekend als de hertog van Bourbon. Om deze reden werd hij aan het hof aangesproken als Monsieur le Duc. Daardoor werd Louise Françoise later aan het hof aangesproken als Madame la Duchesse. 

Helaas, deze veiling is afgelopen

Algemene informatie
Veilinghuis Vink Leuk
Coehoornsingel 49 9711 BN
Groningen

Komt u ook eens kijken in onze nieuwe winkel waar we kunst, antiek, vintage meubels, boeken enz verkopen.

Een afspraak kunt u maken op
 06-57724847  of info@veilingvinkleuk.nl


Grote kavels kunnen in overleg bezorgd worden.
Veilinginformatie
www.veilingvinkleuk.nl 

De Noesten 56 
9431 TC Westerbork 
06-18776661
info@veilingvinkleuk.nl
Verzendinformatie
Afhalen

Na de veiling dag kunt u op afspraak uw aankopen afhalen. U kunt contact met ons opnemen via telefoonnummer 06-57724847.

Verzenden

Wilt u dat wij uw aankoop opsturen? Dat kan, aankopen worden zorgvuldig en veilig verpakt. 

Voor een reguliere zending binnen Nederland en Europa rekenen wij de tarieven die postnl hanteert , vaak passen meerdere items in 1 zending (doos).  De verzendkosten worden u na de veiling per mail doorgegeven.  Bij bijzonderheden nemen we altijd contact met u op.

Betaalinformatie

Op dit moment kan er niet online betaald worden. We sturen u na de veiling altijd een mail met de nota en eventueel extra verzendkosten.

Betaling kan online via iDEAL via de vertrouwde omgeving van uw bank.

Veiling online betalen