Uitgeversrestant - Loustal, Java, 100 x
Kavel 37

Terug naar veiling

Omschrijving

Loustal, Java 
Oog en blik, 1996
Hardcover, 64 pp.

Tekeningen en schilderijen, gemaakt naar aanleiding van vooral reizen naar Indonesië. Nederlandstalige versie.

Naar aanleiding van een tentoonstelling in Parijs verscheen een catalogus met afbeeldingen van schilderijen en tekeningen van Jacques Loustal. Jean-Luc Coatalem schrijft in de inleiding dat veel van dit werk tijdens de vele reizen van Loustal zijn gemaakt. In een schetsboek van aquarelpapier tekent Loustal ter plekke scènes in Oost-Indische inkt, later werkt hij die in zijn hotelkamer uit. Het aantrekkelijke van dit werk is dat het de kunstenaar lukt steeds iets van dat schetsmatige in zijn werk te laten zitten, hoeveel details hij ook tekent. Met de vele felle kleuren en de taferelen die zich altijd buiten afspelen (Indonesië is een vaak gebruikt decor), maakt deze catalogus de indruk van een vrolijk primitief reisdagboek in beelden. De zwaar aangezette expressionistische schildertrant wekt associaties op met de Cobra stijl. Het boek is goed en in kleur gedrukt, de tekeningen werden op iets dikker crème papier gezet.

(Totaal 100)

Helaas, deze veiling is afgelopen

Algemene informatie
Veilinghuis Vink Leuk
Coehoornsingel 49 9711 BN
Groningen

Komt u ook eens kijken in onze nieuwe winkel waar we kunst, antiek, vintage meubels, boeken enz verkopen.

Een afspraak kunt u maken op
 06-57724847  of info@veilingvinkleuk.nl


Grote kavels kunnen in overleg bezorgd worden.
Veilinginformatie
www.veilingvinkleuk.nl 

De Noesten 56 
9431 TC Westerbork 
06-18776661
info@veilingvinkleuk.nl
Verzendinformatie
Afhalen

Na de veiling dag kunt u op afspraak uw aankopen afhalen. U kunt contact met ons opnemen via telefoonnummer 06-57724847.

Verzenden

Wilt u dat wij uw aankoop opsturen? Dat kan, aankopen worden zorgvuldig en veilig verpakt. 

Voor een reguliere zending binnen Nederland en Europa rekenen wij de tarieven die postnl hanteert , vaak passen meerdere items in 1 zending (doos).  De verzendkosten worden u na de veiling per mail doorgegeven.  Bij bijzonderheden nemen we altijd contact met u op.

Betaalinformatie

Op dit moment kan er niet online betaald worden. We sturen u na de veiling altijd een mail met de nota en eventueel extra verzendkosten.

Betaling kan online via iDEAL via de vertrouwde omgeving van uw bank.

Veiling online betalen